Винен тур през пролетта

За феновете на виното, днес повдигаме завесата и надникваме към всички изненади, които предстоят да се случат тази пролет в нашата прекрасна столица.

Още в средата на месец Март - 11.03. Хотел Hyatt Regency Sofia ще бъде домакин на DiVino TOP 50 за 2022 г. - събитие-дегустация на най-добрите 50 български вина за 2022 година, подбрани и класирани от дегустационния панел на DiVino, както и церемония по награждаването им.

Събитието акцентира върху най-привлекателната и интересна страна на виното, като в същото време целта на домакините от DiVino е да се демонстрира все по-високата класа и напредък на българското вино.

 


Между 22.04. и 24.04., Интер Експо Център ще бъде домакин на Wine &Spirit Show 2023 - единственото по рода си бизнес изложение, което среща производители и търговци на вино и спиртни напитки с реални клиенти. Добре дошли са всички ценители на високия клас вино, желаещи да срещнат най-добрите в бранша и дегустират най-добрите селекции вина.

Събитието ще бъде е организирано в няколко тематични зони: Търговска зона - предназначена за малки и големи производители, търговци и вносители; зона Master Class - там ще бъдат организирани майсторски класове, професионални дегустации, лекции и презентации; Зона Изследвай и открий - в нея, търговските секции към посолствата и двустранните търговски камари ще представят по държави, спецификата на производството, историята на алкохолната индустрия, както и всички новости, свързани с различни разработки и технологии; Бизнес зона за срещи - с възможност за провеждане на предварително заявени срещи; Зона булевард на вкусовете - зона, претворена като реална градска street food среда, предлагаща възможност за дегустация на гурме храни и напитки, кафе, чай, шоколад, зехтин, сирена и много други. 

 


На 22.04. ще се проведе първото издание на CentoVini, организирано от 100% Italiano. Във елегантната концертна зала на Централния военен клуб, около 25 винопроизводители от Италия ще презентират своите вина, представяйки различните вкусове и аромати, носещи спецификата на различните региони от цялата територия на Италия.



Discover.VINO 2023 ще се състои на 13 и 14 май в зала 3 на НДК и е мястото, където ценителите, познавачите и винолюбителите се срещат лично с вносители и производители, и могат да чуят историите зад всяко вино, докато му се наслаждават. Събитието ще предложи на неговите посетители околосветско пътешествие с дегустация на стотици вина от легендарни винарски региони на 5 континета, от всички ценови категории, всички типове и стилове.



 

14 май е датата, която всички дами, почитателки на хубавите вина трябва да запазят в календара си, специално за Wine Women Show 2023. Локацията ще бъде Централния военен клуб, а събитието е единственото по рода си винено изложение, на което ще се представят вина правени от дами и то от най-добрите жени енолози на България и по света.

 


В последните дни от пролетта - между 15 и 17 юни под откритото небе, точно пред НДК и в специално изградено за събитието градче ще се проведе 12-тото издание на Балкански винен фестивал. Организаторите гарантират, че всички посетители ще могат да избират и дегустират измежду хиляди вина от Балканския регион, наслаждавайки се на страхотна атмосфера с приятна джаз музика и опитвайки деликатеси от различни национални кухни.