Тома Станишев пред "Клуб Investor" : Имотите в София са най-евтини спрямо други европейски столици

София е град с голям потенциал за растеж в имотния пазар, въпреки че все още е доста ниско по ценови нива спрямо други европейски столици. Това заяви Тома Станишев, директор на Galardo Real Estate, в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков. Според него, пазарът има накъде да расте и за момента трусовете в банковия сектор нямат значителен ефект върху него.

Търсенето от купувачите все още е голямо, наблюдава се леко охлаждане и лек спад на цените на квадратен метър, но не се очакват драстични понижения. Станишев отбелязва, че ръстът на цените се стабилизира и ще има плато, като той няма да продължи в бъдеще.

Един от ключовите фактори за купувачите е локацията на имота, както и разпределението и нивото на завършеност на сградата. Все още има търсене на панелни жилища, но развитието на района е също важен фактор за много купувачи.

Цените на имотите в София са различни в зависимост от локацията на имота. Например, в южните квартали на града цените на квадратен метър започват от 1300-1400 евро, докато в центъра на София има рекордни продажби за над пет хиляди евро на кв. м.

Тома Станишев е оптимист по отношение на банковите регулации и кредитирането и не очаква големи промени в сектора. Той смята, че имотния пазар в София ще продължи да расте и предвижда светло бъдеще за инвеститорите в недвижими имоти.


Можете да откриете целия разговор, който е обсъждан, във видео формат тук.