София не спи

Днес бихме искали да открехнем завесата и разкрием част от новите пош места, с които нашата столица изкушава почитателите на изтънчената храна и нощния живот...защото София не спи.

Започваме с нашите предложения къде да хапнете вкусно и прекарате приятна вечер в сладки приказки с любимите ви хора.


      Spectrum Restaurant

Съвсем отскоро в емблематичната сграда на хотел "Милениум" врати отвори ресторант Spectrum. Разположен на 28-мия етаж, ресторанта впечатлява със страхотна панорама, но и изненадва гостите със своето фюжън меню, базирано на основата на Азиатската и Латиноамериканската кухня. За още повече настроение на гостите и за да превърнат обикновената вечеря във вълнуващо изживяване, домакините са подсигурили гост DJ.

Адрес : бул. Витоша 89 Б, Гранд Хотел Милениум, София 1000



     ADOR Restaurant

Съвсем, съвсем ново попълнение в кулинарния лист на София е открития преди седмица ресторант Ador, намиращ се на партерния етаж на хотел "Интерконтинентал". Менюто е повлияно от италианската, френската и средиземноморската кухня и предлага на своите гости истинско кулинарно изкушение. Шеф готвачите Димитров и Бояджиев полагат особено внимание към произхода и качеството на продуктите, търсейки изкусен баланс между натурални, земеделски продукти и меса, доставени от био ферми.

Адрес: пл. „Народно събрание“ 4, 1000 София център, София


     

     Paradiso Pizza & Friends

За любителите на пицата, и то пица, която до сега не сте опитвали, горещо препоръчваме Paradiso Pizza & Friends в непосредствена близост до НДК. Spicchi (“парче” на италиански) е като звезда Мишлен, само че специално за пица, а шеф Алберто Морело има три spicchi и то три поредни години. Самият Алберто отваря първия си ресторант в родния си град - Есте, Северна Италия, а няколко години по-късно е обявен за най-добър изгряващ пица-майстор на Италия. Тайната на авторските му пици е в тестото с квас, дългата ферментация и сезонните продукти, които в Италия той отглежда в собствена градина в близост до неговия ресторант Gigi Pipa.

Горещо ви препоръчваме да опитате авторските конус пици или тази, с горгонзола, тиква и трюфел. И под секрет - аранчините са феноменални, тирамисуто, също.

Адрес: Бул. Витоша 102



Manco Bar & Club

Manco Bar & Club е новото пош място, което се помещава във внушителната сграда на БДЖ на ъгъла на ул. Г.С.Раковски и ул. Иван Вазов. Интериорът на заведението е истинско произведение на изкуството, с внимателно подбрани детайли, създаващи усещане за елегантност и изисканост. Елегантни са и неговите посетители - място, на което спокойно може да разходите новата си рокля и дизайнерски обувки. Препоръчваме да обърнете специално внимание на коктейлите, а по отношение на музиката - със сигурност ще останете очаровани.

Адрес: ул. Иван Вазов 3, 1000 София център



La Maison

Само за две седмици La Maison успя да се превърне в истински хит сред почитателите на нощния живот в София. Не сме изненадани, предвид размаха, с който действа неговата собственичка, създала преди години La Maison в Созопол и не много отдавна бар Editori, и превърнала ги в синоним на изискани партита, с много елегантност и финес. La Maison в София е място, в което може да очаквате неочакваното, но със сигурност ще бъдете заобиколени от изключително приятни хора, страхотна музика и много, много настроение.

Адрес: ул. „Индустриална“ 7, 1000 София



Gravity bar

Gravity Bar е новият модерен бар на жълтите павета и продължава традицията на предшественика си, помещавал се дълги години на същото място, да зарежда посетителите си с много настроение под звуците на ретро музика. От ранна вечер до ранна сутрин, разнообразни коктейли, елегантна обстановка и страхотна гледка - всичко това ще откриете там. 

Адрес: ул. „Московска“ 3, 1000 София център