Открийте магията на София през нашата призма

 Да бъдеш ценител на красотата и удоволствията в града е повече от привилегия - то е начин на живот, който започваме да споделяме с вас. Вярваме, че качеството и елегантността на местата в нашата любима София отразяват нашата философия за стил и френски финес.

Открийте магията на София през нашата призма в компанията на качествени ресторанти, уютни кафенета и други вдъхновяващи места. Нека заедно се потопим в атмосферата на града и се насладим на неговата неповторимост.

1. SETU [C'est tout]


SETU е бляскавият бутик, в който ще откриете едни от най-интересните и качествени продукти от цял свят. Тук ви очакват фоа гра, терини и рийети от френския производител Comptesse du Barry. Панетоне Fiasconaro, натурална козметика за тяло, аромати и аксесоари от Acqua dell’Elba или свещи CIRE TRUDON. Разбира се, привлекателна дестинация ги прави и богатата селекция първокласни вина от различни краища на света, натуралните сокове с над 100 годишна история от Van Nahmen и още куп други гурме неща. Потопете се в света на необикновеното и пренесете частица магия и у дома.

📍 бул. „Цар Освободител“ 33





2. The Family Coffee Roasters


София осъмна с нова локация на едно емблематично за Пловдив място – The Family Coffee Roasters. Тяхната селекция от висококачествена Арабика е строго проследима, а майсторският процес по изпичане изважда на показ всички нейни индивидуални качества, аромати и вкусове. В уютното им пространство ви очакват необходимите съоражения за изпълняването на този ритуал у дома – машини, кафемелачки, порцеланови чаши и аксесоари, докато на еспресо бара може да дегустираш идеалната чаша кафе. Кафе културата вече е набрала скорост, наслади ѝ се.

📍 ул. „Георги С. Раковски“ 163А






3. Kozunut


Представяме ви най-новата занаятчийска пекарна за донъти в София, в която да подсладите разходката си и да се отдадете на заслужени блажени мигове. Семейният бизнес на Kozunut предлага крафт донъти, козуначени рулца, козунаци и внимателно селектирани напитки. Вкусовете на донътите се простират в диапазон от лимонов крем, шамфастък, шоколадов мус и други. Освен, че ще напълните очите с приятни цветове, важно е да отбележим, че всяка хапка е приготвена без каквито и да е стабилизатори и консерванти. Kozunut приготвят на място както тестото, така и кремовете си. Перфектни са за моментите, когато от бохемски мързел ви се иска някой друг да е приготвил десерта, и то добре.

📍 Адрес: ул. „Дунав“ 34






4. COOKÓ Kitchen: Drinks


Всяко време е време за брънч, особено когато домакин е COOKÓ Kitchen: Drinks. Те са дръзки, неподправени и ще предизвикат сетивата ви. Техните еклектични предложения варират от шкембе чорба и мекици през шиш-таук, та чак до френч тост. Може би никога не сте си представяли, че всичко това може да присъства в едно меню, но щом говорим за COOKÓ Kitchen: Drinks, можете да очаквате всичко. Кухнята им има свойството да те пренесе в друго измерение, където не съществуват лоши вкусови комбинации, а очарованието се крие във всяка следваща хапка.

📍 Адрес: ул. „Иван Денкоглу“ 40





5. Largo Di Serdika


Новото меню на Largo Di Serdika е съвкупност от класически рецепти и продукти, но пречупени през модерната призма на заведението, разположена на емблематичната градска локация, и авторския прочит на главния готвач. В менюто откриваме Забранената ябълка - десертът, който си заслужава всяка една калория. Изкусителната сладост е съставена от пандишпанов блат с печена ябълка, сладко от трио ябълки, приготвени по три различни начина, редукция от червено вино и ганаш Монте с бял шоколад. За финал - блестяща обвивка от злато и фюлетин.

📍 Адрес: бул. „Княгиня Мария Луиза“ 2





6. Osteria Tartufo


Сред оазисите на добрия вкус в града е третата локация на Osteria Tartufo. От 2022 насам ресторантът развива своята семпла, но автентична концепция за италианска кухня с изключителни ястия, които вече можем да открием на три централни локации. Новата спазва същите философия и ценности – свежи продукти, усъвършенствани рецепти и безупречно обслужване. Сред най-привлекателните предимства е, че там ви очаква и една от най-приятните градини в София, в която да прекарате хедонистични часове в предстоящите летни дни.

📍 Адрес: бул. „Васил Левски“ 45




7. Petru’s


С четирите си уютни зали и меню, изпъстрено с техники, текстури и цветове, ресторант Petru’s е сред задължителните ресторанти в града. Едва ли има по-подходящ момент от пролетния сезон, за да го посетите. Сега всяка чиния цъфти от свежест и чисто нови кулинарни творения. Нашата препоръка е вариацията от царевично пиле, в компанията на опушени моркови, милфьой от картофи, кенийски боб и сос Жу или ризото с крем от спанак и бурата, сервирано със скариди и пъстри пролетни цветя. Същински пир за небцето.

📍 Адрес: бул. „Св. Наум“ 48





8. Céleste patisserie and bakery 


Бутиковата френска сладкарница и пекарна грабва окото още с първия поглед към елегантно подредената витрина, отрупана с изкусителни печива. Тук царуват както фантастични десерти, така и ръчно правен хляб. Производството е без каквито и да е добавки или фабрично опаковани продукти. Céleste използват собствена органична жива квас, като следват стриктно разработена технология, която прави хляба плътен, но сочен, с тънка, хрупкава коричка. Всяко тесто преминава през 25-часов процес от месенето до печенето, а освен, че е с феноменален вкус, е и с ниски глутенови стойности. Препоръчваме сърдечно. 

📍 Адрес: бул. „Васил Левски“ 24