Как да подготвите имот за успешна продажба?

Ако сте се насочили към продажба или отдаване на имот под наем, сигурно вече сте си задавали много въпроси за успеха на това начинание. Екипът на Galardo препоръчва няколко важни стъпки, с които да увеличите възможностите за лесна и бърза реализация на вашия имот на пазара.

Нашите съвети са изпитани в дългогодишната ни практика и ще ви помогнат да сте конкурентни сред предлагането на недвижимо имущество, независимо дали продавате апартамент или къща.

 

1. Направете освежаващ ремонт на имота

Когато чуем ремонт, асоциациите не винаги са приятни. Но един освежаващ ремонт, и дори просто светла и неутрална боя ще дадат предимство на имота и усещането за чистота и добра поддръжка. Най-важно е да помислите от страната на клиентите. Те най-често предпочитат апартамент или къща, в които могат да се нанесат веднага или които имат нужда от минимални подобрения.


2. Почистете имота основно

Тази стъпка е много важна и много лесна, но понякога пропускана. За да продадете или отдадете вашия имот, основното почистване е един от най-добрите ви помощници. Чистотата на имота винаги ще направи добро впечатление и ще привлече повече потенциални купувачи или наематели.



 

3. Премахнете личните вещи от имота

Този съвет е може би най-често пренебрегван. Ако се надявате на бърза и добра сделка, значи искате цялото внимание на клиентите да бъде насочено към вашия апартамент или къща. Затова е добре да скриете всичко разсейващо от погледа. Магнитите от любимото ви пътуване, чехлите в коридора и декорациите по стените са част от вашия живот в този дом и в това, разбира се, няма нищо лошо.  Но не забравяйте, че искате клиентите да си представят техния живот в същия този дом. Затова, добре е да премахнете личните вещи или да ги подредите при огледи и снимки на вашия имот.



 

4. Посъветвайте се с брокер на недвижими имоти

Вашият брокер винаги ще ви съдейства със съвети за по-бърза продажба или отдаване на имота ви. Добрият брокер ще ви отговори на основни въпроси  за:

- документацията по покупка и продажба на имот

- предимствата и недостатъците на имота

- профил на клиентите, към които да се насочите

- реалистичната пазарна оценка на вашия имот

Брокерите на Galardo са с дългогодишен опит – за нас ще е удоволствие да ви консултираме за покупка, продажба и отдаване на вашите имоти.

 

5. Опознайте силните страни на имота си, за да привлечете точния купувач или наемател

При продажба или отдаване на имот трябва да наблегнете на силните страни. Ремонтирана кухня и баня са голям плюс за вашия имот. Близостта до метро и градски транспорт или парк, красивата гледка или спокойствието на вашата улица. Това са предимства, които ще са важни и определящи решението за различни клиенти. С помощта на вашия брокер се насочете към точния профил на потенциалните ви купувачи и обърнете внимание на най-силните плюсове, с които да ги спечелите.





Добрите примери от портфолиото на Galardo


Обзаведена еднофамилна къща с двор и басейн в подножието на Витоша, кв. Симеоново - Поля Кирова




Елегантен апартамент в емблематична сграда в кв. Лозенец - Диляна Николова




Атрактивен апартамент в Сърцето на столицата - Снежина Райчева




Артистичен мезонет с впечатляващи гледки - Велислава Илиева




Нов прекрасно обзаведен уютен двустаен апартамент под наем - Ани Костадинова




Обзаведен двустаен апартамент за продажба в затворен комплекс в кв. Симеоново - Мария Дойчинова




Южен обзаведен апартамент с две спални в Белия Квартал, кв. Кръстова вада - Боряна Недева




Тристаен апартамент под наем до НДК - Стефан Очипалски