Beaujolais Nouveau 2023 пристигна в София!

Galardo Real Estate, заедно с Groupama Застраховане, бяха официални партньори в най-очакваното събитие на годината – Посрещането на новата реколта Beaujolais Nouveau! 

Beaujolais Nouveau е едно от най-популярните вина в света, произведено от гама грозде Gamay. Това вино е известно със своя свеж вкус, който се подчертава от процеса на бърза ферментация, позволяваща на виното да бъде бутилирано само няколко седмици след събирането на гроздето. Още през 1800 г. производителите на божоле се събирали, за да отпразнуват края на реколтата, като вдигат тост за реколтата с част от младото вино, произведено за годината. Традиционно, всяка година на третия четвъртък на ноември, светът се радва на новата реколта Beaujolais Nouveau.

Празничното събитие се състоя на 16-ти ноември 2023 г., организирано от CCI France Bulgarie в НДК, и предостави на гостите една изключителна вечер със забележително вино, изискана френска кухня и множество възможности за установяване на ценни бизнес контакти.

Събитието беше открито от г-н Стефан Делайе, председател на ФБТИК, г-жа Весела Тодорова-Мозеттиг, директор на ФБТИК, г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Р. България, Н.Пр. г-н Жоел Мейер, посланик на Франция в България и г-н Добромир Добрев - член на УС на ОББ, генерален партньор на събитието.

На празничната церемония бе отворена първата бутилка Beaujolais Nouveau, като гостите с удоволствие се потопиха в уникалния вкус и аромат на тазгодишната реколта и се насладиха на изпълнения на Вера Шандел и Ангел Заберски Трио.