Превърнете имота си в дом с тези 7 съвета за декорация

Вашият нов имот е празно платно, което ви дава възможност да го трансформирате в невероятно пространство, където можете да изразите своята креативност и да създадете уютно убежище, изпълнено със стил и персоналност.

Въпреки че всеки има собствен стил на дизайн, винаги има някои изпитани съвети, които да следвате. Ето нашия списък със 7 страхотни начина да декорирате новия си дом, илюстрирани с примери от богатата селекция на Galardo Real Estate.

1. Цветна входна врата
Вашата входна врата е първото впечатление за вашия дом. Една дръзка, цветна врата прави силно впечатление, още преди вашите гости да прекрачат прага.  Това е лесна и достъпна промяна, която задава тона за естетиката на целия дом. Що се отнася до това кой цвят да изберете, следвайте инстинкта си.
       




2. Разнообразно осветление
За функционалност и ефектна атмосфера трябва да имате три вида осветление във всяка стая: околно - светлината в цялата стая, която идва от вградени осветителни тела или таванни тела; осветление за конкретни дейности - като окачените лампи над кухненския остров или настолната лампа в библиотеката; и акцентно осветление, като стенни аплици, които осветяват определена зона или предмет.




Чисто нова луксозно обзаведена къща в Бояна


3. Стайни растения
Стайните растения незабавно правят всяка стая по-приветлива. Всяко растение може да добави живот във вашия дом, а зеленият цвят е с доказани релаксиращи психологически свойства. Не се страхувайте да поставите няколко растения на едно място.




Просторен апартамент с голяма тераса на метри от ул. Московска



4. Стратегически разположени огледала
Някои дизайнери смятат, че във всяка стая трябва да има огледало, но дори и да не отидете толкова далеч, декорирането с огледала може да бъде особено полезно в малки или тъмни стаи. В тесни помещения, огледалата създават впечатление за повече пространство. А в сенчести зони, те отразяват идеално светлината. Ето един съвет: Поставете огледалата перпендикулярно на прозорците, а не срещу тях. Така красивата светлина няма да се връща обратно през прозореца.
 




5. Комбинация от различни текстури 
Точно така, както не искате мебелите ви да са прекалено униформени, би било добре да внесете разнообразие в текстила и акцентите в дома си. Ето няколко примера: облицована с плочки камина, съчетана с полица от дърво; килим от юта в неутрален цвят, покрит с цветен (и по-малък) вълнен килим; кожен диван, акцентиран с плюш. Смесването на метални предмети също е модерно.



    
Стилен и уютен двустаен апартамент с прекрасна локация в центъра на София



6. Смели решения в обзавеждането и цветните акценти
Ярките, акцентни цветове не са само за входната врата. Анонимните бежови и студените сиви тонове остават в миналото – модерната тенденция е за дръзки нюанси на лайм, теракотено и керемиденочервено, кобалтово синьо. В допълнение към тези естествени тонове са новите линии на мебелите, където минималистичните, остри силуети се изместват от заоблените и меки форми. 





Чисто нова луксозно обзаведена къща в Бояна




Луксозно обзаведена къща за продажба в екологичен и луксозен комплекс в Бояна



7. Еко насочено строителство и обзавеждане 
Във все повече имоти откриваме имплементирани екологични решения: в строителните материали, в технологии като „smart home” системите, дори в предвиждането на малко повече място в кухнята за разделно събиране или компостиране. Нашето предложение е първият по рода си затворен комплекс от луксозни екологични къщи с множество иновативни решения. Само един, но особено впечатляващ пример: в стените на всеки етаж е инсталирана прахосмукачка, която отвежда финия прах извън къщата. 




Мезонет с 3 спални на метри от Южен парк