Последните дни на лятото – на море в града

Както всички неща на света, и лятото има своя край. А както става с всички хубави неща на света, и този край идва по-бързо, отколкото ни се иска. Откраднете си няколко последни летни спомени, като се насладите на един почивен (а защо не и работен?) ден в нашата селекция от открити басейни в София.

1. Top Secret

Както ще ви уверят заклетите почитатели на това място, то не е просто басейн. Екипът му се е постарал да създаде притегателна точка за градски хора със сходни разбирания за живот, радост, релакс и забавление. Top Secret работи на модерния принцип adults only (вход за лица над 18 години), което го прави различното място за дистанционна работа на открито в приятна среда, почивка или развлечение.

📍 Булевард „Св. Климент Охридски“ 107



2. Happy Beach

В сърцето на София (на минути от Руски паметник, НДК и метростанция „Медицински университет“), това е класическият градски басейн. (Може би го познавате със старото му име „Виктория“.) Подходящ е за деца (безплатен вход до 3 години, половин вход до 120 см), с добра музикална среда и богат избор от алкохолни и безалкохолни коктейли, но безспорно най-голямото му предимство е това „Happy“ в името му. Басейнът предлага отделен вход към лятната тераса на ресторанта, където можете да се възползвате от винаги надеждното меню на Happy, преди да се върнете на шезлонга.

📍 Булевард „Пенчо Славейков“ 12-14



3. Kitchen 59 Pool

Басейнът на покрива на Kitchen 59 категорично не е с подходящи размери за олимпийски тренировки по плуване, но може да се похвали с гледка до градския хоризонт във всички посоки. Ключовото му предимство е комбинацията с елегантен rooftop бар и ресторант с външна градина, в който за менюто се грижат възпитаниците на най-добрата кулинарна академия в града.

📍 Булевард „Цар Борис III“ 59


4. Montecito

С локацията си на ръба на града, Montecito успява да създаде приятното усещане за ваканционен оазис на една крачка от всекидневието. Измерен в крачки, големият басейн с площ от 315 кв.м. е на доста повече от една пред всички останали, а отделеният от него детски басейн прави Montecito особено подходящо място за отмора и забавление за цялото семейство.

📍 Булевард „Цариградско шосе“ 357



5. Варадеро

Плувно-развлекателен комплекс „Варадеро“, както е пълното му название, работи от 2003 година, но е доста вероятно никога да не сте чували бомбастичното му име, защото се намира в софийския квартал „Левски Г“. Последното не му пречи да си има басейн за възрастни, басейн за деца, басейн с две пързалки, воден бар, барбекю, ресторант със 150 места и градина с 40 места.

📍 Ж.К. „Левски Г“, ул. 572



6. Царско село

СПА хотел „Царско село“ е за хората, които държат да се чувстват специални. На обща площ от 3000 кв.м. има открит и закрит басейн, парна и турска баня, финландска сауна, арома сауна, инфрачервена сауна и ледена вана, джакузи за 12 души, специална вана за уморени крака, фитнес център с уреди „Technogym“, солариум и кът за релакс с екзотичен аквариум.

📍 „Околовръстен път“ 72