На лов за имоти в София


Как да намерим перфектния имот в пресечната точка на пазарното предлагане и собствените си нужди?


Независимо дали търсите луксозен апартамент за живеене, жилище с потенциал за отдаване под наем или инвестиционен имот, съгласуването на вашите очаквания с реалното състояние на пазара е от ключово значение. В период с висока ликвидност на пазара има повече имоти, което ви дава по-голям избор, но означава и повече конкуренция сред купувачите. А в период с ниска ликвидност може да имате възможност да преговаряте за по-добра сделка въпреки по-малкото налични варианти.

Когато търсите имот в София, кварталът е особено важен. Всеки квартал има собствен характер, общност и уникална траектория на развитие. Дайте си време да опознаете различните райони и да прецените кое удовлетворява настоящите и евентуалните ви бъдещи нужди. Съветваме ви да се запознаете и с плановете за урбанистично развитие, планираните нови линии на обществения транспорт, търговски центрове и паркове. Новата секция на сайта ни „Софийски квартали“  с автор Иван Михалев (създател на най-успешната българска поредица от пътеводители „101 отбивки“) може да ви даде именно тази свежа, откривателска гледна точка към града, който само си мислите, че познавате добре.

И като стана дума за гледни точки, да дадем думата на няколко от нашите брокери, които споделят какво обичат най-много в нашия град:

  • Евгения: Динамиката, възможностите, готините ресторанти, културните събития, Витоша.
  • Галя: Обичам духа на промяната. Най-после се усеща, че страхотният потенциал на София ще се развие.
  • Марина: Животът в толкова голям град има много предимства. Свободното време винаги може да бъде запълнено – има много театри, концерти и други развлечения, а възможностите за пазаруване са безкрайни. Има възможност за кариерно развитие и нови запознанства.
  • Галина: Обичам това, че София расте, но не старее. Харесвам парковете на София, скритите улички, очарованието на старите сгради, забележителностите.