Качествен брокер за вашия нов имот

Каквото и да си говорим е добре да разчитаме на брокер, когато ще купуваме или продаваме недвижим имот, особено ако става въпрос за луксозен имот. Каквото и да си говорим е добре да разчитаме на брокер, когато ще купуваме или продаваме недвижим имот, особено ако става въпрос за луксозен имот. да качваме по сайтове за обяви и редица други неща, но шансовете ще се подобрят драстично ако намерим наистина качествен брокер. И да сте взели такова решение, то на дневен ред стои въпросът - как да намеря качествен брокер за такъв тип сделка?

Нека видим заедно:

Попитайте приятели, които са ползвали услугите на брокер за луксозни имоти

Най-клишираното нещо в историята - да говорите със свои близки, роднини и приятели, които скоро са ползвали услугите на брокер. Тук искаме да направим важно уточнение, че един брокер може да е добър специалист в имотите под наем, но да не се представи на това ниво, ако вие искате да купите или да продадете луксозен имот. Питайте специално за човек с опит в такъв тип сделки. Няма да сбъркате.

Говорете с близки, които познават сектора на недвижимите имоти

Ако нямате близки, които да са продали, /купили/ или наели луксозен имот, то втората най-удачна спирка са ваши приятели или роднини, които по някакъв начин са заети в бранша - строители, архитекти, проектанти, строителни инженери и други подобни. Със сигурност те ще са чували или могат да препоръчат подходяща агенция за недвижими имоти. Особено ако самите те реализират такъв тип обекти.

Разучете доказаните фирми

Има много компании и агенции, които са на имотния пазар от години. Може просто да проучите техния опит в подобен тип сделки с луксозни имоти. В интернет има достатъчно информация за вида и дейността на такива фирми. Често при тях работят и най-добрите брокери. Хубаво е да имате това предвид.

Разгледайте портфолиото им, ако имат официален сайт или фейсбук страница. Проучете, какви оферти за луксозни имоти предлагат и къде им е силата - в наемите, в продажбите, консултациите или предлагат комплексни услуги. Друго важно за вас е какъв тип имоти предлагат - бизнес имоти под наем и продажба, луксозни имоти за жилищни нужди, апартаменти в затворени комплекси, магазини и т.н. Ако търсите жилище с инвестиционна цел се консултирайте с тях, как вървят наемите в района и конкретно за такъв тип апартаменти или мезонети. Ако тази информация е важна за вас и имате достъп до Интернет, може още сега да погледнете нашия сайта https://galardo.bg/, който е специализиран в предлагане оферти за продажба и наем на луксозни имоти в София.

Попитайте и другата страна по сделката

Някои от вас сигурно ще повдигнат вежди, но няма нищо необичайно в това, да попитате брокера на строителния предприемач, за това да препоръча свой колега, който да представлява вашите интереси в сделката (или пък за някоя друга). Няма нищо лошо в това, стига двамата професионалисти да не влязат в някакъв конфликт на интереси.

Винаги е добре в подобен тип сделки, в които са замесени луксозни имоти (особено при продажба), за да избегнете проблеми и да сте сигурни, че ще оставите доволни.

Знаем, че много от вас са против брокерите, но въпреки лошата слава на някои специалисти, това си остават важни консултанти с роля и разбирания, за това как работи пазара на недвижими имоти у нас.

Обичаме да даваме сравнението със зъболекаря - като имате нужда ходите, а не си вадите зъба сами, нали?