10 от най-скъпите имоти в Европа

През последните години европейският пазар на недвижими имоти се разви скоростно и често е класифициран като най-атрактивният регион в света за инвестиции в недвижими имоти. Ето защо ви представяме 10 от най-скъпите имота в европейските столици, които определено заслужават внимание.



1. Пентхаус в Париж

Първата ни спирка е затворен пентхаус с басейн в Париж, оценен на €18 000 000. Разположен е на последните два етажа в красива и съвременна сграда в стил арт деко. Заема внушителните 4 310 кв.м., които включват големи коридори и фоайета, 2 вътрешни апартамента със собствени спални, както и отделни 4 спални и 2 кухни, една от които с професионално оборудване. На най-горния етаж е разположена голяма тераса с басейн, което придава отличителен характер на пентхауса. Невероятната и рядко срещана гледка към Лувъра е и една от причините цената му да надвиша собствените ни представи за цена на имот, но пък кой би отказал да живее в града на любовта, където всеки момент се превръща в история.




2. Апартамент в Лисабон

След Париж се пренасяме на юг и отиваме на разходка до Лисабон, който освен с хубавото време и страхотните си плажове, успява да ни изненада и с недвижимите си богатства. Този имот е оценен на €7 500 000 и е разположен в сърцето на града. Някъде там, между Авенида да Либердаде и Ботаническата градина, съвсем близо до реката, откриваме светъл и пълен с изкуство апартамент. Отворените пространства в него допринасят допълнително за усещането за простор. С 5 стаи и 4 спални, самостоятелна градина и красив плувен басейн, апартаментът спокойно може да се превърне в малък оазис за новите му собственици.




3. Пентхаус в Мадрид

Съседна Испания също има какво да предложи що се отнася до луксозно недвижимо имущество. В Мадрид, квартал Саламанка и само на 3 минути пеша от Пуерта де Алкала и парка Ретиро, намираме още един луксозен пентхаус. Сградата, в която се намира е изцяло реновирана, но запазила класическите си форми и величествен портал. Площта му е 618кв. м., а на тях се разпростират просторна всекидневна с камина, 4 спални със самостоятелни бани и кухня. От терасата се открива прекрасна гледка към „върховете“ на града, на която можете да се насладите от джакузито или плувния басейн. Цената му също достига определени «върхове» и е €7 252 000.




4. Апартамент в Берлин

От топлите земи на Испания, прескачаме в Германия и по-конкретно в Берлин, за да разгледаме 6-стаен апартамент, разположен на 3 етажа, с площ от 480 кв.м., обазаведен с вкус и прецизно око, обърнато и към най-малкия детайл. Разпределението на имота е впечатляващо. Започваме с гледката към Берлин, откриваща се от кухнята и трапезарията и продължаваме с отделно стълбище в дневната, което води до спалня, будоар и луксозна баня с хамам камък и дъждовен душ. Вита стълба с 6-метров полилей ни отвежда в дневните. На всеки етаж има достъп до голяма тераса, с достатъчно зеленина. Този малък рай, намиращ се в кв. Кройцберг струва €6 950 000.




5. Пентхаус в Лондон

В мъглив, но приветлив Лондон, в една индустриална сграда от 19-ти век в Шордич, откриваме този уникален пентхаус. Заема 3 182кв.м и определено преобръща идеите ни за това как най-добре се оползотворяват трети и четвърти етаж. За да се пренесе оригиналното усещане на сградата в интериора, са запазени тухлените елементи. Дървените подове и огромни прозорци внасят допълнително уют и простор. Разпределението на пентхауса определено дава нов поглед върху апартаментите с 2 спални и ни замисля за това колко добре успяваме да усвоим пространствата, с които работим. Огромна частна градина заема покривното пространство, което пък е идеалното място за почивка. Имотът струва €6 408 000 и със сигурност е инвестиция в бъдещето.



6. Имение в Брюксел

Следващият имот, който намира място в класацията ни, е това чудесно имение, което се простира на 690кв.м в Л’абайе де ла Шамбр и се намира в Брюксел. Обширни жилищни помещения, високи тавани, 12 стаи, 7 от които спални, напълно оборудвана кухня, 4 бани, тераса и собствена градина са само част от помещенията в имението. В задната част на къщата има апартамент с кухня, дневна, спалня и баня. Липсата на обзавеждане пък ни дава възможност да помечтаем за различен интериор и как би се вписал точно в тази сграда, построена през 1928г. Всичко това е оценено на 4 900 000€.




7. Пентхаус в Люксенбург

В столицата на една от най-малките държави в Европа, на 25-ия етаж в INFINITY Tower, дъхът ни спира от непрекъснатата панорамна гледка, която се разкрива към Люксембург и околностите. Най-спокойно можем да определим този пентхаус като величествен, защото дава ново значение на понятието простор, с впечатляващата височина от 5 метра на тавана в хола. На площ от 218кв.м са разположени 3 спални с прилежащи бани, хол и трапезария с площ 65кв.м. Площта на терасата е почти равна на тази на трапезарията - 53кв.м., което е напълно достатъчно за минути спокойствие. Всичко това би ви струвало €4 534 336.




8. Къща в София

Няма как да подминем и нашата столица София, която предлага не по-малко впечатляващ имот – луксозно обзаведена двуетажна къща в кв. Драгалевци с площ от 998 кв.м. по нищо не отстъпва по критерии и площ на имоти в други европейски столици. Къщата ни впечатлява със собствен интериорен дизайн и екстериорни гледки към града. Реализирана е по индивидуален проект, в който се усеща засиленото присъствие на градината - тя е на 3 нива, с басейн, джакузи, градинска мебел, фонтан, зона за хранене. За повече информация, можете да я разгледате тук и да се свържете с нашия екип. Цената й от 3 500 000 € не включва гледка към Лувъра, но пък е много по-достъпна за този клас имоти.




9. Резидентен комплекс в Атина

Toзи малък резидентен комплекс ни води в нашата южна съседка Гърция. Разположен в един от най-приятните квартали на Атина – Политея, комплексът включва 3 самостоятелни жилища с обща площ от 900кв.м. Построен е в неокласически стил и освен луксозни комфортни помещения, предлага гледка, която ще успокои и най-изморените очи. Всяко от жилищата е ориентирано към спокоен живот и максимално удобство. Едно от жилищата е апартамент, който заема партерно ниво, а другите 2 са мезонети. Плувният басейн и фитнес залата са малки допълнения към майсторски облечените в бял мрамор бани с джакузи. Обявената цена за него е €3 400 000.




10. Пентхаус в Будапеща

Някак неусетно разходката по красиви места из Европа завършва в Унгария. По-точно в центъра на един от най-романтичните градове - Будапеща. Там на площад Воросмари, откриваме чудесно проектиран пентхаус. Терасата с площ 50кв.м е един от отличителните белези на имота. Той е просторен, светъл, вдъхновяващ и даващ възможност за бърз достъп до всяка точка на града. Оценен е на € 1 636 000 и определено заслужава цената си