Един разговор с Поля Кирова


Поля Кирова е със забележителен опит в сферата на недвижимите имоти - от 1998г. През свободното си време се зарежда с разходки в планината и хубави книги в добра компания. Смята, че един дом се превръща в истински дом, когато живееш в него с хората, които обичаш и е призвание да помага на другите да откриват това място за себе си.

Как реши да станеш брокер?
Първоначално любопитството ме поведе към непозната до момента сфера на търговията в България, а в последствие удоволствието от контакта с клиенти и удовлетвореността от резултатите ме „оставиха“ в 2019-та година, все още занимаваща се с това.

Каква е ситуацията на пазара за недвижими имоти?
Изключително динамична, но и доста балансирана. За момента е в перфектната среда.

Има ли нужда от промяна на брокерските практики в България?  
Регламентирането на отношенията брокер – клиент още при първите срещи,  с цел повишаване доверието към посредника е от изключителна важност, за подобряване на брокерските практики.

Смяташ ли, че технологиите могат да променят брокерския модел в близко бъдеще?
Да, но така те ще увеличат ролята ни като консултанти за подбора на подходящия имот. Често клиентът търси обективно мнение и съвет от доверения си консултант, а това е нещо, което никоя система няма да може да направи със същата прецизност.

Кои са най-честите грешки, които агентите на недвижими имоти допускат?
Лоша практика е не отделянето на достатъчно време за запознаване с конкретните изисквания на клиента, т.е. липсата на адекватна първа среща – разговор за точните желания и условия. Така никой брокер не успява да покаже отговорността към професията, към времето на клиента и към неговите точни потребности

А кои са най-честите грешки, които потребителите на брокерски услуги допускат?
Не се вслушват в указанията за придаване на търговски вид на предлагания имот – понякога дори основно почистване и отстраняване на ненужни вещи от стаите са съществени за реализирането на имота

Какво в професията на брокер ти харесва най-много?
Динамичността на процеса, комуникацията с клиенти и колеги и съвсем естествено - движението.

Какво прави един брокер на недвижими имоти наистина успешен?

Обективност, откровеност, далновидност, търпеливост, ежедневна информираност за състоянието на пазара
Какво е за теб Galardo? 

Сплотен екип и ежедневно усъвършенстване.

Koи са местата, на които би показала на човек, който за пръв път посещава в София?
Понякога виждам София като необятно място, но ако наистина е нужно да си избера няколко места, бих го завела на най-очевидните - сградата на Софийския Университет , катедралата „Cв. Александър Невски“, пешеходната зона на бул. „Витоша“, парка на Дънов в кв. Изток и Народното събрание.